İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da düzenlenenen bir toplantı ile yeni partisinin ismini İYİ PARTİ olarak ilan etti. Akşener, 25 Ekim'de kurduğu partinin adını "İYİ Parti" olarak belirtirken, İYİ Parti logosunu ve sloganını da: "Türkiye İYİ Olacak" şeklinde açıkladı.
Ahlat nedir, Neden Ahlat?
Meral Akşener, İYİ Parti'yi kurduktan sonra ilk ziyaretini neden Ahlat'tan yaptı?İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partinin kurulmasından sonra ilk ziyareti Bitlis -Ahlat'a oldu. Meral Akşener Ahlat’ta bir ev de kiraladı. Genel İdare Kurulu Üyesi Yusuf Halaçoğlu, "NEDEN AHLAT?" sorusuna; “Anadolu’nun fethi de Ahlat’tan başladı” cevabını vererek şöyle devam etti: “Çalışmalara hep batıdan başlanır. Biz doğudan başlıyoruz. Doğu-batı, kuzey-güney bütün Türkiye’yi kucaklamak için yola çıkıyoruz. Bu ülkenin birlik ve beraberliği bizim temel hedefimiz” ifadelerini kullandı.AHLAT NE DEMEK?
Ahlat ile ilgili bir çok görüş bulunmaktadır. Ahlat, Milattan önce 3 bin yıllarında Hilatos adlı bir kumandan tarafından kurulmuştur. Kumandanın ismini almış ve dilde evrilerek Ahlat'a dönüştüğü belirtilmiştir.Diğer taraftan Ahlat, milletlerin bir arada yaşadığı ve farklı dillerin konuşulduğundan dolayı bu ismin verilmiştir. Tuğrul Bey zamanında Rebiulevvel 438/Kasım 1046 yılında Mısır'a seyahat etmek amacıyla Tebriz'den hareket eden Nasr'ı Hüsrev, Meren yoluyla Hoy şehrine varır ve oradan Van'a Vastan (Gevaş)a ve oradan da Cemaziyelevvelin 18'inde Ahlat'a varır. Halkın Arapça, Farsça ve Ermenice konuştuğunu ifade eder. Nasr-ı Hüsrev şunu ilave eder; “Sanırım ki, bu sebepten o şehre Ahlat adını takmışlar.”AHLAT'IN ÖNEMİ NEDİR?
"Ahlat, Orta Çağ"ın özellikle 13. ve 14. yüzyılların çok büyük bir ilim, kültür ve ticaret merkezidir." Ahlat, döneminin en büyük Selçuklu şehri, bir kültür merkezi konumunda olması, ayrıca Kubbetül İslam unvanına sahip 3 şehirden biri olması dolayısıyla çok büyük bir önem arz ediyor. Bu anlamda sadece Türkiye için değil aslında Avrupa ve dünya standardında bakıldığında da çok tipik özellikler arz eden bir Orta Çağ şehridir.” (Doç. Dr. Nakış Karamağaralı)Ahlat, Türklerin Anadolu’yu yurt edinmelerindeki önemli bir tarihi tanıktır. Ahlat, sinesinde o döneme ait izleri 1000 yıldır büyük bir özenle korumuştur. Beygu, Urartuları Turan Kavminden Orarto yahut Lortho oarak tanımlar ve M.Ö. 900 yılında doğudan gelerek Ahlat’a hakim olduklarını yazar. Urartular Tuşba(Van) şehrini kendilerine başkent yapmışlardır. Ahlat, Doğu Roma ile İslam İmparatorluğu arasında zaman zaman değiştirmiştir. Ancak, 1061 yılından itibaren Asya’dan Anadolu’ya göç eden ve kendilerine yeni bir yurt edinmek isteyen Türkler tarafından ele geçirilmiştir. Malazgirt zaferi sonrasında Ahlat, Şahlar dönemini “altın çağ”ını yaşar. Ahlat batıda Diyarbakır’a, Doğu’da Erzurum’a kadar uzanan geniş bir alana hükmetmektedir. Bulanık İlçesi’ne bağlı Abri köyü Ahlat’ın ilim yuvasıdır.Ahlat, Cumhuriyet Devri İdari Taksimi esnasında 1929 yılında Van Vilayeti ‘ne bağlanmıştır.1936 yılından itibaren Bitlis Vilayeti ’ne bağlanmıştır. Ahlat, Anadolu’ya Türk akınlarının önemli üs merkezidir, Anadolu’nun Ebedi Türk Yurdu oluşunda çok önemli bir görev üstlenmiştir.